Ik studeer bij Digiteam

Momenteel volg ik een opleiding bij Digiteam zodat ik mijn kennis van HTML, CSS, Javascript, PHP en SQL op niveau krijg. Fijn werken! (en goede koffie).

Ik ben een DBFree xBase programmeur

DBwattus? Tja, bekend is het niet, maar dat vind ik misschien juist leuk. Sinds ik dit software ontwikkelframe heb ontdekt ben ik enthousiast. Ik lever nu zelfs mijn bijdrage aan het DBFree project om het in leven te houden. DBFree is 'xBase for the web' wat zoveel betekent als de Clipper programmeertaal waarmee je in combinatie met HTML en CSS een webapplicatie kunt maken. Na een korte studie zal je al in staat zijn om op een simpele manier krachtige en veilige webapplicaties te maken. Ook zal je deze applicatie zelf gaan hosten op je eigen computer, dus geen externe hosting provider meer nodig. DBFree is door zijn formaat (15Mb) volledig portable en je kan je programmeertaal dus overal mee naar toe nemen.

Het leuke is dat DBFree ook gebruikt kan worden als 'frame' om een website te genereren. Het hele HTML-smoelwerk van de website maak je dan met DBFree, en vervolgens bouw je PHP code in waar je maar wilt.

Neem eens een kijkje op de DBFree website...

Ik ben systeembeheerder voor de Kledingbank Zeeland

Heb je kennis? Doe er wat goeds mee! Sinds 2015 zorg ik voor de computers en de printers van de Kledingbank Zeeland. Daarnaast geef ik advies op ICT gebied en bouw tijdelijke websites voor beurzen die regelmatig worden georganiseerd.

Ik ben een enthousiaste Linux apostel

Met Linux ben je van dat gelazer met Windows af. Klinkt dat niet goed? Nooit meer 'wachten op updates' of bang zijn voor een vreselijk virus. Ik gebruik het meest Puppy Linux en 4mLinux maar Lubuntu en Xubuntu vind ik ook prima. Ik houd altijd wel van 'kale' Linux-distributies zonder poespas. Mooie menu's etc. interesseren mij niet zo. Ik wil snel aan het werk, dat vind ik belangrijk.

Gebruik Linux en red de aarde! Linux kan prima overweg met oudere hardware, computers van tien jaar oud zijn geen probleem. Jij blij want je hebt geld bespaard, en goed voor de aarde want je computer wordt langer gebruikt.

Markt 37 4331LJ Middelburg
0641687926